Uitdaging

Uitdaging

Uitdaging.
Afgelopen maand werd ik geattendeerd op de organisatie Amigos Colombianos (www.amigoscolombianos.nl)
Een 100%vrijwilligersorganisatie met een duidelijke visie en missie:
‘Visie: Elk kind heeft recht op een acceptabele toekomst. Het feit dat je in een ontwikkelingsland bent geboren, of in een arm of disfunctioneel gezin, mag hier geen beletsel voor zijn.
Missie: Amigos Colombianos helpt Colombiaanse straatmeisjes in de stad Medellín bij het realiseren van een acceptabele toekomst!’
Op hun Facebookpagina werd gevraagd wie er zou willen helpen met de voice-overtekst bij een animatiefilmpje. Dat leek mij een leuke uitdaging en aangezien ik wel van een uitdaging houd heb ik maar gelijk gereageerd. Al snel kreeg ik de benodigde documentatie gemaild en kon ik aan de slag.

Een uitdaging bleek het inderdaad te zijn. Het is best nog wel lastig om in een beperkt aantal zinnen de boodschap én de call4action goed over te laten komen.
En zoals het vaak gaat…..al zittend achter de laptop wilde de inspiratie maar niet komen. Wat te doen? Ik wilde toch zeker de mensen niet teleurstellen qua tekst en ook wilde ik mijn garantie van snel en efficiënt werken nakomen!
Writer’s block? Nee toch? Niet weer! Niet nu!
Wat waren ook alweer die tips? Loslaten! Stap uit het ‘normale’ en doe wat anders!
Ja hoor, dat bleek de gouden tip; onderweg naar de supermarkt begonnen de ideeën binnen te stromen. Lang leve de opnamefunctie op de telefoon!
Hoe leuk was de mail die ik later mocht ontvangen naar aanleiding van mijn bijdrage: “Ik ben blij dat je hebt geholpen. Verfrissend!”