Scriptie stress – versla het scriptiemonster

Scriptie stress – versla het scriptiemonster

Scriptie stress – versla het scriptiemonster

Scriptiestress. Ik heb het van dichtbij (weer) mogen meemaken. Hoewel ik zelf al heel veel jaartjes geleden een scriptie heb geschreven, weet ik nog wel wat een stress het schrijven daarvan kan opleveren. De keren waarop de ingeleverde stukken door de begeleidend docent werden afgekeurd, de deadline die steeds maar dichterbij kwam. En de opluchting die groot, nee, groter, nee, het grootst was toen alles toch nog goed kwam en de scriptie goed gekeurd werd.

Afgelopen jaar kon ik die stress weer van heel dichtbij meemaken. De opleiding van dochterlief liep op het einde; alle vakken, opdrachten en al die dingen meer waren afgerond, alleen die scriptie! Dat monster van een scriptie! Bloed, zweet, tranen en een hoop frustratie leverde het op. En niet alleen bij haar, ook haar vriendinnen moesten in gevecht met het monster genaamd scriptie.

Groot was mijn verbazing ook eigenlijk niet toen deze dames ook bij mij aanklopten; “Wil je alsjeblieft, alsjeblieft helpen met de scriptie? Ik krijg ‘m terug van de docent met een hoop commentaar, maar ik weet niet waar ik moet beginnen!!!” Natuurlijk wil ik dat, Ik weet tenslotte hoe zo’n scriptiemonster eruit ziet en hoe je deze te lijf moet gaan. “O ja, het moet wel morgen al klaar”.  Ah, een spoedklus, heerlijk, ik werk het beste onder druk. En naast mijn baan overdag heb ik ‘s avonds best wel even tijd.

Zoals altijd lever ik de scriptie in twee versies weer af; 1 versie met de correcties en/ of opmerkingen en 1 versie waarin alle correcties zijn doorgevoerd. Zo kunnen ze zien wat er verbeterd is en hoeven ze zelf alleen nog maar de gecorrigeerde versie op te sturen naar de docent. Daarna is het wachten op het ‘vonnis’. 

Deze dames hebben met wat hulp het monster verslagen en zijn met vlag en wimpel geslaagd.

 

scriptie monster