Nog even geduld….

Nog even geduld….

Nog even geduld….

Het woord geduld wordt gebruikt om het vermogen ergens op te kunnen wachten mee aan te geven. Geduld geldt als een deugd; het tegendeel ervan is ongeduld. (Wikipedia)

In sommige gevallen is het makkelijk om geduld op te brengen; zolang het uiteindelijke doel in zicht is en niet meer al teyinyang lang op zich laat wachten is het best te doen. Zelf heb ik best wel geduld, of kan ik best wel geduld opbrengen. Ja, over het algemeen ben ik wel een geduldig persoon. Immers, ik wacht al jaren op die hoofdprijs in de loterij!

Geduld opbrengen voor iets dat op dit moment een belemmering is en niet zo’n kleintje ook, is een ware uitdaging. Beperkt worden in de mogelijkheden die je normaal gesproken hebt is gewoon niet leuk (en dan druk ik mij nu nog erg netjes uit).  Okee, een kleine uitleg is nodig; sinds augustus kamp ik met een tennis/golfarm. Knap, want ik tennis en golf niet. Overbelasting, RSI gerelateerd en mega-irritant, want het beperkt mij in mijn werk en ook daarbuiten. En daar komt dan de factor geduld om de hoek kijken….

Een krappe vier maanden verder en het gaat met hele minuscule stapjes vooruit. Balans zoeken, voldoende rust én het offensief van de chiropractor en vooral geduld…… heel veel geduld.