Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met het samenstellen (lay-out) en het schrijven van de eerste nieuwsbrief van 2Tires.
Voorafgaand aan het eindproduct hebben er een aantal brainstormsessies plaatsgevonden met de eigenaar van 2Tires, Menno. Uiteraard ging dit gepaard met de nodige sloten koffie. (Menno, dank daarvoor )

Als je kijkt naar de betekenis van het begrip nieuwsbrief vind je onder andere het volgende;
“nieuwsbrief: een, soms onregelmatig verschijnend, tijdschrift, dat veelal slechts uit enkele pagina`s bestaat, geen lange artikelen maar veel relatief korte items bevat, welke betrekking hebben op actuele gebeurtenissen binnen een min of meer begrensd gebied en dat meestal gericht is op een hieraan gerelateerde doelgroep”
(Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/nieuwsbrief)

Gericht op gerelateerde doelgroep; in dit geval dus gericht op motorrijders.
Actuele gebeurtenissen; het laatste nieuws over het raceteam (2TiresRacing).
Korte items; (handige) weetjes op het gebied van het onderhoud van motoren.
Nu heb ik, als beginnende motorrijder nog best wel wat te leren op het gebied van onderhoud, dus dan is het wel erg prettig en handig om daarover te schrijven.
Het schrijven van een nieuwsbrief gaat niet alleen om het schrijven, maar ook om het begrijpen van de materie, alleen dan kun je het op een juiste manier weergeven.

Naast de inhoud van de nieuwsbrief is ook de lay-out belangrijk; de kleuren van het bedrijfslogo dienen in dit geval als leidraad.
Een beetje stoeien met de indeling, kleuren en foto’s en voilà; de eerste nieuwsbrief van 2Tires is afgelopen vrijdag in de mailbox gedropt bij abonnees.

O ja en als we dan nog even kijken naar een deel van de definitie; “een, soms onregelmatig verschijnend..”….. deze nieuwsbrief gaat maandelijks verschijnen, dus ik ben al druk bezig met het concept van de nieuwsbrief voor volgende maand!

Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat?
Vooruit, een klein voorproefje dan