CV- deel 3

CV- deel 3

Er bestaan verschillende soorten cv’s.

Standaard cv of chronologisch cv.  Functies en opleidingen staan in chronologische volgorde.
Vaardigheden cv of functioneel cvVaardigheden en competenties dienen als uitgangspunt voor het opstellen van dit type cv.
Netwerk cv.  Deze is geschikt om mee te sturen bij open sollicitaties. Het is geschikt om in een breed netwerk verspreid te worden.
Hierin vermeld je naar welke functie je op zoek bent.
Europass cvDit is een standaard cv dat in Europese landen wordt erkend. Dit cv is met name geschikt als je een internationale functie
ambieert.

 

Welk cv je kiest is afhankelijk van de functie waar je naar solliciteert. Houd altijd het doel van de cv voor ogen en dat is jezelf zo goed mogelijk presenteren.

Je kunt meerdere cv’s maken en per vacature bekijken welke dan het meest geschikt is om te versturen. Pas je cv aan voor iedere sollicitatie zodat het goed aansluit bij wat het bedrijf zoekt.

Het standaard- of chronologisch cv is de meest gebruikte vorm. Hierin staan verschillende blokken met informatie in chronologische (tijds)volgorde. Bovenaan staan de persoonsgegevens gevolgd door werkervaring, opleiding, cursussen en relevante (neven)activiteiten. Dit kan a-chronologisch, dus van nieuw naar oud of juist chronologisch, dus van oud naar nieuw.

Naast het chronologisch cv is het vaardigheden- of functioneel cv een veel gebruikte vorm. Hierin richt je je meer op jouw vaardigheden en talenten dan op de functies die je in het verleden hebt vervuld. Met dit cv kun je meer laten zien waarom juist jij geschikt bent voor de bepaalde functie. Een vaardigheden- of functioneel cv is handig als je nog niet veel (specifiek) aantoonbare werkervaring hebt, of wanneer je er een tijdje tussenuit bent geweest en een gat in jouw cv hebt zitten.

Het is handig om het cv om te zetten naar een PDF-bestand. Je behoudt dan de opmaak en voorkomt het verspringen in de tekst (tabs) en het maakt een professionele indruk. Accentueer kopjes, plaats ze eventueel in een kader of kies voor een vetgedrukt lettertype. Zorg ervoor dat er geen taalfouten in jouw cv staan. Schrijf helder en duidelijk, gebruik geen dure woorden of vakjargon. Soms kun je vakjargon niet vermijden. Verduidelijk dit dan en geef een korte uitleg in gangbare termen.

All2Correct biedt nu de mogelijkheid om jouw cv na te laten kijken op taalfouten en indeling.

 

Voor een klein bedrag helpen wij je aan een perfect cv!