Curriculum Vitae – deel 2

Curriculum Vitae – deel 2

Curriculum Vitae – deel 2

[ Een curriculum vitae (meervoud: curricula vitae, Latijn voor levensloop) of kortweg cv (kleine letters, geen puntjes tussen afkorting) is een document waarin iemand een samenvatting van zijn leven geeft, met name wat betreft behaalde diploma’s en werkervaring. (wikipedia) ]

Vorige keer schreef ik wat je WEL en NIET moet doen als je een CV gaat schrijven.

Een CV heeft altijd een formele toon en is maximaal 2 A4’tjes lang. Zo kan jouw toekomstige werkgever in één blik zien wie hij voor zich heeft. In deze blog kun je lezen waar je nog meer op moet letten wanneer je een perfect CV wilt hebben.

In jouw CV moeten in ieder geval de volgende punten altijd voorkomen:

– Persoonsgegevens en contactgegevens. Hieronder vermeld je ook een representatief emailadres. Dus geen “liefbeertje@…..”, maar bijvoorbeeld jouw “eigen naam@…”.

– Opleiding. Vermeld hier de naam van de naam van de onderwijsinstelling, de naam van de opleiding, de locatie, de begin- en einddatum en of het diploma al dan niet behaald is.

– Werkervaring. Hieronder geef je in chronologische volgorde aan wat voor werk je hebt gedaan en hoelang je ergens gewerkt hebt. Je vermeldt ook de functie en de aard van de werkzaamheden. Als je nog weinig werkervaring hebt kun je hier projecten vermelden die je bijvoorbeeld tijdens jouw opleiding hebt uitgevoerd. Allerlei bijbaantjes die je tijdens de middelbare school hebt gehad kun je kwijt onder de noemer ‘diverse bijbanen’.

– Relevante cursussen. Noem hier cursussen die aansluiten bij de vacature waarop je solliciteert.

– Relevante vaardigheden. Dit kunnen bijvoorbeeld computervaardigheden zijn of kennis van talen.

– Relevante hobby’s of activiteiten. Deze kunnen onderscheidend zijn tijdens een sollicitatieprocedure. In een sollicitatiegesprek zul je ze moeten toelichten en kun je ervoor zorgen dat je jezelf onderscheidt ten opzichte van andere sollicitanten.

– Referenties. Zorg ervoor dat je vooraf toestemming hebt gevraagd om deze ook echt op jouw cv te zetten.

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat de cv geen taalfouten bevat. Spellingscontrole op de computer kun je toepassen, maar houd er rekening mee dat niet alle fouten eruit gehaald worden.

All2Correct biedt nu de mogelijkheid om jouw cv na te laten kijken op taalfouten en indeling.
Voor een klein bedrag helpen wij je aan een perfect cv!
Informeer naar de mogelijkheden of kijk onder het kopje diensten / tarieven.